KINDEREN EN JEUGDSERVICE

Je zou kunnen zeggen dat tieners de toekomst van onze kerk zijn. Onze groeiende generatie christenen die de vruchten zal “oogsten” die wij nu planten en laten groeien. Om de toekomst van de kerk te worden, is het voor tieners noodzakelijk om zich in Gods woord en geestelijke waarden en normen te verdiepen.
De tienerdiensten in onze kerk zijn ervoor bedoeld om ze aan de Heer te presenteren en elk van de tieners te helpen hun eigen spirituele leven te verbeteren.
Tijdens de diensten, bestuderen de tieners de Bijbel. De lessen zijn vaak thematisch, en eindigen met een voorstelling, die op feestdagen wordt opgevoerd. Onze tieners hebben ook de mogelijkheid om te leren hoe ze verschillende muziekinstrumenten kunnen bespelen. Ze bestuderen Armeense volksdansen, de Armeense geschiedenis. Wij werken eraan om onze jeugd alles te bieden in Armeense geest en traditie.
Vanaf September 2019 worden de kinderdiensten verdeeld in twee groepen: Tieners tussen de leeftijd van 7-10 en tieners tussen de leeftijd van 12-16. De oudere kerkgangers van onze kerk gaan de tieners onderwijzen. Wij hebben ook één maal per jaar tienerkampen. Het doel van deze kampen is de relatie van onze tieners en God te versterken, doormiddel van Gods woord en spelletjes.

ՄԱՆԿԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆ(ՆՈՐ ՍԵՐՈՒՆԴ):

Leer jonge kinderen al om goed te leven.
Dan zullen ze later ook een goed leven leiden.
Spreuken 22:6
Wij, de ouderen en de kerkgangers hebben een grote verantwoordelijkheid, als het aankomt op de kinderen een goede leer mee te geven. Wij moeten ze leren hoe zij Gods woord moeten volgen, en wij kunnen dit alleen bereiken door de Bijbel te volgen en dit aan de kinderen mee te geven. De kinderdienst van de kinderen is vanaf het begin aanwezig in onze kerk. De kinderdienst is erg belangrijk, omdat sommige ouders niet rustig naar de kerk kunnen gaan, tenzij hun kinderen erbij betrokken zijn. De kinderdienst is veel meer, dan alleen een dienst op zondag. Het omvat zowel christelijke opvoeding, als de ontwikkeling van het creatief denken van kinderen. Eén van de doelen van de dienst is, om door God gegeven talenten in onze kinderen te vinden en die te ontwikkelen. Natuurlijk worden onze diensten geleverd door ervaren, en gepassioneerde kerkgangers.
Ouders zijn sterk betrokken bij de kinderdienst. Wanneer ouders en kerkgangers samen werken, zal dit helpen de beste resultaten te bereiken in de ontwikkeling en de spirituele groei van de kinderen. Het belangrijkste doel van de kinderdienst is dat onze kinderen God kennen, van Hem houden en Hem dienen.